In een zwijgende stopmotionanimatie worstelen de schubbige kapitein van een ruimteschip en zijn ontevreden ogende robot met een besmette lading en een doorgedraaide bestrijdingsrobot.
Een schubbige kapitein en zijn ontevreden ogende robot zijn de enige bemanningsleden van een roestig en mechanisch ruimteschip. Wanneer de madenvormige lading rode vlekken begint te vertonen, activeert de kapitein een enorme bestrijdingsrobot. In soepele stopmotion (en zonder woorden) bewegen de figuren zich door het gedetailleerde en dramatisch uitgelichte interieur, dat contrasteert met weidse opnamen van het heelal.

Credits

Coproducent
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
SOIL
Pedri Animation BV
Distributie
Stichting il Luster Films

Titel: Lost Cargo
Jaar: 2006
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still