Sadomasochistisch getinte thriller, geïnspireerd op de Zaanse paskamermoord uit 1984, verhaalt van een advocaat die een nachtclubeigenaar verdedigt op verdenking van een gruwelijke lustmoord.
Voor de sadomasochistisch getinte thriller Loos liet Theo van Gogh zich inspireren door de Zaanse paskamermoord uit 1984. In de film draait het verhaal om de vooraanstaand strafpleiter Willem Loos (gespeeld door Tom Jansen) die tegen zijn zin de verdediging op zich neemt van een nachtclubeigenaar die wordt verdacht van een gruwelijke lustmoord. Intuïtief voelt Loos aan dat zijn verdachte schuldig is. Als een mysterieuze vrouw op zijn pad komt, raakt de advocaat langzaam verstrikt in de Rotterdamse onderwereld.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Distributie
Hungry Eye Filmed Entertainment

Titel: Loos
Jaar: 1989
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.