Road­movie waarin een crim­i­neel met verlof zijn Turkse celmaat een dienst probeert te bewi­jzen door diens eveneens Turkse geliefde te behoeden voor een gedwongen huwelijk met een ander.
Road­movie uit de VPRO-reeks Lolam­oviola waarin een crim­i­neel met verlof zijn Turkse celmaat een dienst probeert te bewi­jzen door diens eveneens Turkse geliefde te behoeden voor een gedwongen huwelijk met een ander. De verlof­ganger roept de hulp in van zijn vrouw die inmid­dels stiekem een relatie is aange­gaan met de verant­wo­ordelijke reclasser­ingsambte­naar. Voorzien van een revolver en een auto met tele­foon schuimt het wankele paar door de straten van Amsterdam. Hierbij moeten niet alleen toeval­lige passanten het ontgelden maar zitten de echtelieden ook elkaar constant op de huid. En route speelt zich geheel af in en rond de auto. De camera was tijdens de opnamen gefix­eerd op de achter­bank, waar­door voor­namelijk de ruggen van beide acteurs te zien zijn.

Titel: Lolamoviola - En route
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 2 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 1994

Gouden Kalf winnaar

Beste acteerprestatie TV Drama (1994)
Jack Wouterse

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (1994)
Paul Ruven

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte