Tele­visiefilm vertelt het verhaal van een mysterieuze veer­tiger die van top tot teen in gips verpakt in het zieken­huis ligt. De raad­selachtige patiënt lijdt aan geheugenverlies.
Tele­visiefilm uit de VPRO-reeks Lolam­oviola. Coma vertelt het verhaal van een mysterieuze veer­tiger die van top tot teen in gips verpakt in het zieken­huis ligt. De raad­selachtige patiënt lijdt aan geheugen­ver­lies. Hier­door heeft hij iden­titeit noch verleden. Blanco, zonder taal en vooro­ordelen begint de man aan een nieuw leven. Net als bij een kind dat pas leert praten, is mamma’ het eerste woord dat over zijn lippen komt. Een behulpzame vrouw van de vrijwilliger­scen­trale geeft de man een met foto’s geïl­lus­treerd lees­boek aan de hand waarvan hij zijn herin­ner­ingen kan ophalen. Langzaam komen de herin­ner­ingen naar boven drijven en ontrafelt zijn voorgeschiedenis zich. De belan­grijkste rollen in deze low-budget­film worden vertolkt door vier acteurs van het toneel­gezelschap de Trust. Gouden Kalf in 1994 voor Beste TV Drama.

Titel: Lolamoviola - Coma
Jaar: 1994
Duur : 46 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 1994

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (1994)
Paula van der Oest

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte