Komische speelfilm naar de gelijk­namige tele­visieserie over vijf psychi­a­trische patiënten die moeten verhuizen omdat hun vertrouwde kliniek Zonnen­dael in een bouw­val­lige staat verkeert.
Komische speelfilm naar de gelijk­namige tele­visieserie draait rond vijf psychi­a­trische patiënten. Omdat hun vertrouwde kliniek Zonnen­dael in een bouw­val­lige staat verkeert, verhuizen de schizofrene Majoor Breedero, de nymfo­mane roman­tica Bep Brul (gespeeld door respec­tievelijke de scenar­ioschri­jvers Waar­den­berg en Van Holst Pelikaan), de zoge­naamd invalide dikzak Fats, de psycho­tische lange mevrouw de Haas en de manisch depressieve Dr. Dolittle met hun directeur en verpleeg­ster naar een nieuw tehuis. Dit blijkt een gesloten inrichting te zijn, in handen van een vreselijke hoofdzuster met middeleeuwse behan­del­meth­oden. Al snel wordt hun eigen zuster ontslagen terwijl hun eigen directeur op zijn spik­splin­ternieuwe jacht de bloemetjes buiten zet. De verbi­js­terde patiënten pikken de spar­taanse behan­deling niet en weten wat hen te doen staat: ontsnappen en terugk­eren naar Zonnen­dael. Tijdens een avon­tu­urlijke zoek­tocht valt de groep echter door paniek en ruzie uit elkaar en beleven de patiënten ieder voor zich een groot avontuur.

Titel: Loenatik, de moevie
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2002

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2002)
Martin van Waardenberg

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2002)
Publieksprijs (2002)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte