De laagbegaafde achttienjarige Brooke Heinke uit het volkse Amsterdam-Noord vindt na het overlijden van haar moeder steun bij Céline Dion. Tragikomische film naar het gelijknamige boek van Hanna Bervoets.
Brooke Heinke is een laagbegaafd achttienjarig meisje uit het volkse Amsterdam-Noord. Na het plotselinge overlijden van haar moeder vindt Brooke steun bij Céline Dion. Ze wil haar idool graag ontmoeten en zet het geld dat ze verdient bij de sociale werkplaats opzij voor een ticket naar Las Vegas, waar Dion optreedt. Wanneer het leven van Brooke opnieuw een dramatische wending neemt, zet ze alles op alles om haar grote droom te verwezenlijken. De tragikomische film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Hanna Bervoets.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Lieve Céline
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2013

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01