Hoe betrouwbaar zijn herinneringen? De eerste tv-film van Emile Fallaux verkent de grens tussen werkelijkheid en hersenspinsels.
Hoe betrouwbaar zijn herinneringen? De eerste tv-film van Emile Fallaux Liefje verkent de grens tussen werkelijkheid en hersenspinsels. In een therapiesessie reconstrueert de 18-jarige Esther de moord op haar vader die zij samen met haar vriend Erik heeft gepleegd. Flashbacks tonen de toedracht. Hoe de scholiere opgroeit tussen haar gebrouilleerde ouders, zich verzet tegen de vrije seksuele opvoeding van haar moeder en haar vader Robert veracht nadat deze een tweeling heeft verwekt bij een nieuwe, veel jongere, vrouw. Aan Erik, vertelt ze over een vage herinnering waarin haar vader haar seksueel zou hebben misbruikt. Ondanks het verschil tussen de hiaten uit Esthers geheugen en de feiten biedt de verontwaardigde Erik zich aan als haar wraakdienaar.

Titel: Liefje
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.