Portret waarin enkele bewoners van De Walen­burg, het Amster­damse opvangte­huis voor dak- en thuis­lozen commen­taar­loos worden geob­serveerd. In 1992 winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.
Voor de Stichting Pandora, een organ­isatie die zich inzet voor het verbeteren van de positie van mensen met psychische en psychi­a­trische prob­lemen, maakte Froukje Bos vijf docu­men­taire portretten over de maatschap­pelijke positie van psychi­a­trische patiënten en ex-patiënten. In Levenslied worden enkele bewoners van De Walen­burg, het Amster­damse opvangte­huis voor dak- en thuis­lozen commen­taar­loos geob­serveerd. De film won in 1992 een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Credits

Scenario
Productiebedrijf
Stichting Pandora
Added Films International
Omroep
NTR

Titel: Levenslied
Jaar: 1991
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (1992)
Froukje Bos

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01