Lange documentaire over de totstandkoming van de film To Sang Fotostudio waarin regisseur Van der Keuken en zijn (geluids)vrouw Noshka van der Lely worden gevolgd tijdens het maakproces.
Johan van der Keuken draaide een korte film over de van oorsprong Chinese fotograaf To Sang, die al twintig jaar aan de Amsterdamse Albert Cuypstraat woont en werkt. Ramón Gieling maakte een lange documentaire over de totstandkoming van deze film, To Sang fotostudio. Hij volgde Van der Keuken en zijn (geluids)vrouw Noshka van der Lely tijdens dat korte maar zeer intensieve maakproces. Het blijkt een mechanisme bloot te leggen waar bij documentaire al lang veel misverstanden over bestaan. In feite is Van der Keuken een instant speelfilm aan het maken, maar dan eentje waarbij de protagonisten gaandeweg het roer in eigen handen nemen. Mensen die door de jaren heen Van der Keuken's werkzaamheden gevolgd hebben, geven hun visie op diens werk en de thema's daarin.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Allegri Film
Omroep
NTR
Distributie
Filmmuseum Distributie

Titel: Leven met je ogen
Jaar: 1997
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.