Verfilming van Judith Herzbergs toneel­stuk over bruilofts­feest gesitueerd in de jaren zeventig, dat over­schaduwd wordt door herin­ner­ingen aan de Holocaust.
Verfilming van Judith Herzbergs gelijk­namige toneel­stuk, gesitueerd in 1970. Op het bruilofts­feest van twee dertigers voert het persoon­lijke leed van het bruidspaar en hun gasten de boven­toon. De ouders van Lea, beiden over­levenden van Auschwitz, worstelen met het verleden. De vader van Lea’s kers­verse echtgenoot Nico verloor zijn vrouw en oudste kind in een kamp en verschijnt met zijn tweede vrouw. Leed­ver­maak werd bekroond met Gouden Kalv­eren voor Beste Regie, Beste Acteur (Pierre Bokma) en Beste Actrice (Annet Nieuwenhuijzen).

Titel: Leedvermaak
Jaar: 1989
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1992

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1989)
Frans Weisz
Beste Actrice (1989)
Annet Nieuwenhuijzen
Beste Acteur (1989)
Pierre Bokma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01