Portret van de sympathieke artiest Lee Towers, die na elf jaar weer groots in Ahoy staat. Geen woorden, maar daden. En emoties, want de nuchtere showman is ook een perfectionist en gevoelsmens.
Lee Towers, Nederlands beroemdste crooner, de zingende kraanmachinist, de showman die Ahoy keer op keer uitverkocht. Regisseur Hans Heijnen volgde Leen Huijzer rondom het comebackconcert dat hij in 2011 in Ahoy gaf, na elf jaar afwezigheid. De repetities, de onzekerheid, het optreden, maar ook de situatie thuis aan de keukentafel. Geen woorden maar daden lijkt de Rotterdamse held op het lijf te zijn geschreven, maar de nuchtere vakman blijkt ook een vat vol emoties.

Credits

Producent
Scenario
Research
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hans Heijnen Filmmaker
Omroep
RTV Rijnmond
NTR TV
Distributie
Hans Heijnen Filmmaker

Titel: Lee Towers, the Voice of Rotterdam
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

RomantiekMediafonds 25 JaarMuziekKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.