Davor zwerft rond in de straten van de troosteloze hoofdstad van Montenegro. Als hij Ana ontmoet, die nog wél droomt van een beter bestaan, is dat een eye opener.
In de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica hebben de inwoners het vermogen om te dromen verloren. Aldus Davor, die eenzaam door de straten van de vervallen en desolate stadse jungle zwerft. Dan verschijnt er een lichtpuntje: de mooie Ana. Zij durft wel te dromen: van paarden (haar favoriete dieren), van een boerderij om te wonen en om stinkend rijk te worden. De liefde opent de ogen van Davor. Of, zoals Ana hem voorhoudt: "Wat je in mij ziet, zit ook verborgen in jou". Poëtische beelden en de bespiegelingen van de voice-over zorgen voor een dromerige sfeer.

Credits

Kostuumontwerp
Sound Design
Visual Effects
Cast (hoofdrol)
Cast (bijrol)

Titel: Leaving Podgorica
Jaar: 2017
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

RomantiekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.