Louis Paul Boons roman De Kapellekensbaan vormt de aanleiding voor deze documentaire waarin een bijzonder gesprek wordt gevoerd tussen Boontje en André Schreuders.
Louis Paul Boons roman De Kapellekensbaan vormt de aanleiding voor een filmische reis naar de werkelijke Kapellekensbaan, een verbindingsweg tussen het Belgische Aalst en Erembodegem. Langs de weg staan enkele huizen, twee vervallen fabrieken en stukken onbruikbaar moerasland. De documentaire is een gesprek tussen de schrijver Boontjeen de filmmaker die het boek waarin hij zich thuis voelt terug wil vinden in de werkelijkheid. De woorden en beelden van de filmmaker gaan in dialoog met Boontjedie ‘spreekt’ via fragmenten uit zijn boek.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Langs de Kapellekensbaan
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.