Elke kunste­naar bekijkt zijn omgeving op eigen wijze, haalt er inspi­ratie uit. Drie kunste­naars met diverse disci­plines uit verschil­lende wereld­delen vertellen over hun kunst en manier van kijken.
Elke kunste­naar bekijkt zijn omgeving anders, haalt er inspi­ratie uit. Een schilder, een fotograaf en een grafisch kunste­naar uit verschil­lende wereld­delen vertellen over hun kunst en manier van kijken. Intrigerende camer­avo­ering en montage vangen de wereld van de betr­e­f­fende kunste­naar. De Amster­damse schilder Frans Walon zit afwis­se­lend op de Wallen hoeren en toeristen te schetsen of te tekenen in zijn boorde­volle huis. Overal staan zijn werken. Sommige mensen kunnen goed tekenen, maar d’r zit geen ziel in. Die gaan niet ver genoeg.’ In Mexico werkt grafisch kunste­naar Jan Hendrix. Hij trekt de natuur in met zijn camera. Elk land­schap heeft een zekere factor van inter­ventie van de mens.’ Uit al die beelden haalt hij een onderdeel om te bewerken. Malick Sidibé maakt in Mali foto­portretten. Hij gelooft in schoonheid. Kijkt naar de mooiste kant van de geportret­teerde en geeft ze iets in handen. Radio’s, of akte­tassen bijvoor­beeld. Sidibé speurt de weg af naar beelden. 

Titel: Landschappen waar niemand van weet (II)
Jaar: 2007
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2008)
Riekje Ziengs
Beste Korte Documentaire (2008)
Melle van Essen (NSC)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte