Portret van Luiks café, dat sinds W.O. I niet meer veranderd is en waar sinds jaar en dag door de gasten zonder schroom chansons live gezongen worden onder pianobegeleiding.
In het Luikse café Les Olivettes worden door de gasten live chansons onder pianobegeleiding gezongen. Geen karaoke, geen playback, maar uit eigen volle 'gorgel' zingen zij voor het oog van de volle kroeg. Sommige gasten komen er al sinds jaar en dag (Les Olivettes is sinds de Eerste Wereldoorlog niet meer veranderd), anderen hebben het charmante café chantant recentelijker ontdekt. Het is een hechte gemeenschap, waar menigeen troost vindt. De beelden uit het goedlopende café worden afgewisseld met interviews met de toiletjuffrouw Madame Pipi, eigenaren Emile en Denise Roka en enkele gasten thuis. In de rust van de eigen huiskamer komen de persoonlijke geschiedenissen los. Stéphanie heeft man en kinderen verloren. Denise moet het rustiger aan doen vanwege een chemokuur. En Francis heeft tot voor kort voor zijn moeder gezorgd. De documentaire geeft een mooi portret van deze mensen en van het Belgische café met kloppend hart, waar niet alleen over de liefde wordt gezongen, maar ze ook zichtbaar in praktijk aanwezig is - alleen door de liefde voor muziek.

Credits

Productiebedrijf
RQB-groep
Omroep
Omroep Limburg

Titel: La vie en chantant
Jaar: 2006
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still