Plat­te­lands­drama over een gefrus­treerde kunstenares uit de stad die heil zoekt bij een boer die pas zijn vrouw heeft verloren. Ze doet haar uiterste best zijn overleden vrouw te evenaren.
Plat­te­lands­drama over de gefrus­treerde kunstenares Roos Roze­mond uit de stad die heil zoekt bij een boer die pas zijn vrouw heeft verloren. Ze ontmoet hem op een grote beurs voor land­bouw­ma­chines waar ze tevergeefs inspi­ratie probeert op te doen. Ze doet haar uiterste best zijn overleden vrouw te evenaren. Met haar rijke fantasie gaat ze daar vrij ver in. Ze wordt zwanger, maar stad en plat­te­land blijken niet te verenigen. Kracht werd gemaakt in samen­werking met Toneel­groep De Trust. Frouke Fokkema won in 1990 een Gouden Kalf voor Beste Regie.

Titel: Kracht
Jaar: 1990
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1990)
Frouke Fokkema

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte