Belgrado, 1999. Terwijl op de achter­grond de NAVO-bommen vallen, gaan de levens van een groep jongeren — waarvan de zwan­gere Ivana de spil is — in deze melan­cholieke film gewoon door.
De NAVO-bombarde­menten op Belgrado in 1999 lijken op het eerste gezicht weinig gevolgen te hebben voor een groep plaat­selijke jongeren. Enthou­siast vertelt Ivana haar vriendin dat ze zwanger is, al reageert haar vriend Matej nog wat nukkig. Maar tijdens de zonson­der­gang uit de titel blijken de levens van de groep jongeren uit deze melan­cholieke film letter­lijk te worden gekleurd door de geopoli­tieke schermutselingen.

Titel: Kort! - Sunset From a Rooftop
Jaar: 2009
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (2009)
Marinus Groothof

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte