Kort drama waarin een weduwnaar een manier moet vinden om op eigen wijze afscheid te nemen van zijn overleden vrouw. Op de dag van de uitvaart weet hij nog niet wat hij zal zeggen.
Sjaak (76) zit op zijn badkamer in een blocnote te krabbelen. Hij draagt een zwart pak en wordt omringd door de spullen van zijn pas overleden vrouw. Hij tracht een toespraak te schrijven, maar verder dan beginnetjes komt hij niet. In de rouwauto is het te krap om verder te schrijven en ook in het rouwcentrum schuift hij het schrijven van zijn toespraak voor zich uit. Hij laat tijdens de ceremonie andere ‘acts’ voor gaan. Terwijl het beschikbare uurtje op zijn einde loopt, zoekt Sjaak naar een manier om op eigen wijze afscheid te nemen van zijn grote liefde.

Credits

Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: KORT! - Sjaaks vrouw is dood, dus hij moet iets zeggen
Jaar: 2017
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

DramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.