Koos is een sociaal onhandige man die zich thuis voelt in zijn Rotterdamse stamcafé. In stilte is hij verliefd op Tuitje. Als Koos zijn kroegmaten uitnodigt op zijn verjaardag hoopt hij dat zij ook komt.
Koos is een onhandige vijftiger. Hij voelt zich zo thuis in zijn stamcafé dat hij de bar daarvan thuis heeft nagebouwd. In stilte is hij verliefd op de sletterige Tuitje. Wanneer Koos de stamgasten uitnodigt op een feestje, wacht hem een verrassing.
Aan de thuisbar, de blokjes kaas in het gelid, wacht Koos tot het bezoek komt. Ondertussen praat hij met zijn goudvis, die op de hoek van de bar staat, waarna zijn fantasie met hem op de loop gaat.

Titel: Kort Rotterdams - Je kom toch?
Jaar: 2011
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.