Po√ętische vertelling hoe tijdens het bombardement op Rotterdam in 1940 een meisje op haar kunstschaatsen de verschrikkingen probeert te ontvluchten.
Buiten woedt de oorlog, binnen probeert een meisje haar eigen, zachte wereld te behouden. De wereld is bijna zwart-wit, de contouren van het beeld zijn niet scherp. De deur van de zolderkamer waait piepend open. Het meisje kijkt verschrikt op, haar beeltenis is nog net zichtbaar in de ruit. Ze bindt haar kunstschaatsen onder om te vluchten naar een stil, winters landschap. Maar de pianomuziek wordt ruw verstoord door het onheilspellende geluid van naderende vliegtuigen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Kort Rotterdams - Eis frei
Jaar: 2008
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still