Terwijl de camera door de hoeken van een huis glijdt, verstrijkt langzaam de tijd. In twintig jaar is te zien hoe een stel een gezin wordt dat, terwijl hun rijkdom toeneemt, langzaam uit elkaar groeit.
Vanuit een woonkamer is te zien hoe een dolblij stel uit de auto stapt en, als de camera rustig de woonkamer in draait, al op de grond ligt te zoenen. Zo glijdt de blik van de kijker door de hoeken van het huis terwijl langzaam de tijd verstrijkt. Twintig jaar is samengevat in nog geen tien minuten waarin de gebeurtenissen soepel in elkaar overlopen. Het stel wordt een gezin dat ook het huis uitbreidt. Terwijl hun rijkdom toeneemt, stapelen ook de conflicten zich op en groeit het gezin langzaam uit elkaar.


Credits

Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Kostuumontwerp
Visual Effects
Storm Post Production
Productiebedrijf
OAK Motion Pictures
Omroep
NTR TV

Titel: Kort! - Groei
Jaar: 2016
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.