Korte film met comput­eran­i­maties waarin een jongetje te vroeg ontwaakt uit zijn narcose en de arts verwart met een plaaggeest uit zijn narcose­d­room. Bekroond met een Gouden Kalf in de cate­gorie Beste Korte Film.
Deel uit de serie Kort!, een samen­werk­ing­spro­ject tussen NPS, het Neder­lands Fonds voor de Film, het Stifo en het Cobo­fonds. Dokter Vogel is een korte surre­al­is­tische film met comput­eran­i­maties en special effects waarin een jongetje na een aman­de­l­op­er­atie te vroeg ontwaakt uit zijn narcose en de keelarts verwart met een plaaggeest uit zijn narcose­d­room. In 2004 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid

Titel: Kort! - Dokter Vogel
Jaar: 2004
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (2004)
Lodewijk Crijns

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte