Korte stop-motionfilm over een 93-jarige man die na de ontvangst van een verrassend pakket besluit niet te willen sterven als de schim die hij geworden is, maar als de persoon die hij ooit was.
Korte animatiefilm waarin de 93-jarige meneer de Vries zijn laatste dagen slijt voor het raam van zijn Waterlandse houten huisje. Tot een onverwachte boodschapper hem wakker schudt. Tijdens een koude winterdag wordt de bejaarde man verrast met een pakket waarin zijn oude Friese doorlopers zitten. Op dat moment beseft Meneer de Vries dat hij niet wil sterven als de schim die hij geworden is, maar als de persoon die hij ooit was. Animaties: Huub Kistemaker.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Viking Film
Omroep
NTR TV

Titel: Kort! - Dag meneer de Vries
Jaar: 2012
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still