Tragikomische, prijswinnende verfilming van de gelijknamige, succesvolle roman van Griet Op de Beeck. Met vallen en opstaan baant Mona zich een weg door het leven, getekend door de dood van haar jong gestorven moeder.
Mona is de oudste dochter in een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overlijdt. Kom hier dat ik u kus toont hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg door het leven baant. Terwijl iedereen over haar heen loopt, probeert ze zich staande te houden in een wereld vol egotrippers en egoïsten. Tot ze inziet dat het zo niet langer kan. Tragikomisch familiedrama, gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck. Winnaar van de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek tijdens het NFF 2020.

Titel: Kom hier dat ik u kus
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (2021)
Sabine Lubbe Bakker
Beste Regie (2021)
Niels van Koevorden

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2021)
Sabine Veenendaal
Beste Film (2021)
Jeroen Beker
Beste Film (2021)
Bruno Felix
Beste Film (2021)
Femke Wolting
Beste Bijrol (2021)
Wine Dierickx
Beste Sound Design (2021)
Michel Schöpping
Beste Costume Design (2021)
Manon Blom
Beste Montage (2021)
Lot Rossmark

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills