Een even absurdistisch als grimmig animatieportret van de nieuwe politiewapenstok, waar rake klappen mee worden uitgedeeld. Is dat geweld wel gerechtvaardigd?
De televisie springt aan. Op het journaal is een woordvoerder van de politie aan het woord: "Het is afgelopen met het altijd maar praten." Wat volgt in deze absurdistische animatiefilm is een kritisch portret van de geüpdatete en gevaarlijkere politiewapenstok. De lompe gummiknuppel maakt plaats voor een uitklapbare, smalle stok die nare slagen kan maken. De politie zet hem in met de waarschuwing dat ongehoorzaamheid wordt beantwoord met geweld. Is dat geweld wel gerechtvaardigd? Knuppel laat zien dat het uiteindelijk de burgers zijn die de prijs betalen voor het nieuwe wapenfeit van de politie.

Credits

Productiebedrijf
Reynaert Vosveld

Titel: Knuppel
Jaar: 2018
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

MaatschappijMisdaadAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.