Als Hans na een religieuze ervaring steeds meer in de ban raakt van het geloof, verliest hij langzaam maar zeker het contact met zijn gezin en de werke­lijkheid. Naar de roman van Jan Siebelink.
Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwek­erij. Maar als prediker Jozef Mieras bij Hans herin­ner­ingen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert, volgt een religieuze ervaring die Hans ervan over­tuigt dat hij met God in contact is geweest. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof en dwaalt af van zijn gezin en de werke­lijkheid. Margje kan enkel nog toek­ijken hoe haar geliefde zichzelf verliest in zijn zoek­tocht naar het eeuwige leven. Naar de gelijk­namige roman van Jan Siebelink.

Titel: Knielen op een bed violen
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 52 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016

Drama

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2016)
Marcel Hensema

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2016)
Dirk Brossé
Beste Film (2016)
Sytze van der Laan
Beste Film (2016)
Alain de Levita
Beste Production Design (2016)
Kurt Loyens
Beste Regie (2016)
Ben Sombogaart
Beste Vrouwelijke Bijrol (2016)
Gaite Jansen

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01