Registrerende documentaire over de 'huis-, tuin- en keukenzaken’ die politierechters en officieren van justitie afhandelen. Wie zijn de verdachten? En wat is hun kijk op de zaak?
Binnen de vier muren van een Haarlemse rechtszaal handelen de politierechter en de officier van justitie iedere maandag kleine delicten af. Verdachten van rijden onder invloed of mensen die zijn beschuldigd van mishandeling of belediging van een ambtenaar in functie; zij mogen voor de eis en veroordeling ook hun woordje doen. Wie zijn deze burgers? Wat is hun eigen kijk op de zaak? Registrerende documentaire over de verschillende spelers die met de zogenaamde 'huis-, tuin- en keukenzaken’ te maken krijgen.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
VPRO TV

Titel: Kleine delicten
Jaar: 2015
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

MaatschappijMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.