Ga naar inhoud
Stills

KIDDO

Regie: Zara Dwinger
Lu is elf als haar lang verloren gewaande moeder onverwacht opduikt en haar op sleeptouw neemt in haar afgeragde sportwagen. Het wordt een onvergetelijke roadtrip. Avontuur vol visuele grapjes maar ook met een serieuze ondertoon.

De elfjarige Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang vermiste moeder Karina onverwachts opduikt. Karina, die in Lu's verbeelding een Hollywoodster is die haar eigen stunts doet, neemt haar dochter mee op een avontuurlijke roadtrip. In een gammele sportwagen gaan ze op weg naar Polen. Lu komt er al snel achter dat het alles of niets is met Karina als ze wordt meegesleept in een Bonnie & Clyde-achtige fantasie. Maar de realiteit haalt hen in en dwingt het duo een keuze te maken. Hoe ver willen ze gaan om voor altijd bij elkaar te blijven?

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Titel: KIDDO
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Sound Design (2023)
Zita Leemans
Beste Sound Design (2023)
Michel Schöpping
Beste Montage (2023)
Fatih Tura

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2023)
Zara Dwinger
Beste Film (2023)
Layla Meijman
Beste Film (2023)
Maarten van der Ven
Beste Scenario (2023)
Nena van Driel
Beste Scenario (2023)
Zara Dwinger
Beste Hoofdrol (2023)
Frieda Barnhard

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills