Een tien­jarige zoon komt in opstand tegen zijn treurende vader en haalt stiekem toch een jong kauwtje in huis. Fami­liefilm biedt prachtig plek aan een grote­mensen­thema als verdriet.

Bekroonde fami­liefilm imponeert door een groot thema als verdriet vanuit het perspec­tief van een tien­jarige jongen te vertellen, onder andere door ook de camer­avo­ering letter­lijk vanuit diens perspec­tief te nemen. De afwezigheid van de moeder heeft een verwi­jdering tussen de jongen en zijn vader veroorzaakt. De jongen vindt troost bij een jonge kauw die uit het nest gevallen is. Hij moet de vogel verborgen houden voor zijn vader, want die wil geen dieren in huis hebben. Jojo belt dagelijks stiekem met zijn moeder, die hij op haar verjaardag wil verrassen met de vogel. Zijn vader wil echter absoluut de verjaardag niet vieren van iemand die afwezig is. Dankzij de speciale band met de kauw en het aanpass­ingsver­mogen dat alleen kinderen hebben, weet Jojo uitein­delijk de muur rond het hart van zijn vader af te breken.

Titel: Kauwboy
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2012)
Helge Slikker

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

NFF Publiekslieveling Speelfilm (2012)
Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte