Drama over een jong stel dat zich ontfermt over dode beesten, om zo het leven zin te geven in een dieronvriendelijke wereld. Als ze zelf een dier aanrijden, komt hun relatie in zwaar weer terecht.
Ergens in een desolaat gebied in Zuid-Europa, verzamelt een jong stel overleden huisdieren en doodgereden anonieme dieren, voor een laatste reis naar het dierencrematorium. Elk dier wordt zorgzaam behandeld, omdat de geliefden iets terug willen doen in deze zo dieronvriendelijke wereld. Maar dan rijden ze zelf een dier aan. Zal dit voorval het einde van hun baan en hun relatie betekenen? Speelfilmdebuut van beeldend kunstenaar Janis Rafa. Haar drama is vernoemd naar de infectieziekte die grootschalige sterfte veroorzaakt onder honden in Zuid-Europa.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design

Titel: Kala azar
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020

RomantiekBuitenlandDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.