Indringende korte film rond een thuiswerkende telefoontolk, die op de laatste dag van het jaar de kans krijgt iemand écht te helpen. Ook wel eens fijn, na al die ondankbare klanten.
Helen is een tolk die thuis, via de telefoon, mensen in allerlei talen van dienst is. Een Spaanstalige die rozen wil sturen met een briefje in het Nederlands erbij bijvoorbeeld, een boze Duitser die verhaal wil halen omdat hij zijn bestelling niet heeft ontvangen. Op oudjaarsdag is ze het even goed zat, wanneer ze een telefoontje krijgt dat meer persoonlijke betrokkenheid en inlevingsvermogen vergt: de marechaussee op Schiphol die een Griekse reiziger niet wil doorlaten, omdat hij zijn paspoort niet kan overleggen.

Credits

Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
LittleDean

Titel: Kalí Chroniá
Jaar: 2018
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

MaatschappijPolitiekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.