Psychol­o­gisch portret van Haagse bankier­szoon die met zijn gezin in de wildernis van Venezuela een elitair vakantieoord opbouwde, maar zich ondanks vluchtge­drag nooit kon losmaken van zijn dierbaren.
In de jaren vijftig haalde een Haagse bankier­szoon de kran­tenkoppen. Hij was in z’n eentje het oerwoud van Venezuela ingetrokken waar hij, ziek en uitgeput, gered werd door indi­anen. Vervol­gens bleef hij in de wildernis plakken en stichtte er als Jungle Rudy met z’n gezin het vakantieparadijs Ucaima, dat bezoek kreeg van de groten der aarde. Rob Smits ging op zoek naar de in 1994 overleden Jungle Rudy. Zijn tweede dochter Gaby beheert tegen­wo­ordig Ucaima. Ze beschikt over dozen fami­liefilm­pjes, casset­te­bandjes en brieven, waaruit Smits rijke­lijk geput heeft. Afgewis­seld met adem­ben­e­mende natu­urop­namen ontstaat een psychol­o­gisch portret van een rusteloze man, die zich losmaakte van zijn achter­grond, om deze vervol­gens naar het Vene­zo­laanse oerwoud te verplaatsen. Hij verliet zijn Oost­en­rijkse vrouw voor een bestaan als playboy in Caracas, maar plengde bittere tranen bij haar dood. Eén van zijn dochters zegt: Over persoon­lijke dingen praten leek wel verboden’. Maar op hun beurt komen Rudy’s drie dochters niet los van hun wortels.

Titel: Jungle Rudy, kroniek van een familie
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Montage (2006)
Chris van Oers
Beste Montage (2006)
Menno Boerema
Beste Montage (2006)
Eugenie Jansen
Beste Montage (2006)
Albert Elings

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2006)
Rob Smits
Beste Sound Design (2006)
Mark Glynne

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte