Zomerse jeugdfilm over de vijf­tien­jarige, wat gesloten Sieger die hevig verliefd wordt op een jongen uit zijn atletiek­team. Als blijkt dat de liefde wederz­ijds is, raakt hij verstrikt in een eenzame worsteling.
Na het over­li­jden van zijn moeder woont de vijf­tien­jarige, wat gesloten Sieger samen met zijn zorgzame vader en stoere broer die constant met elkaar botsen. Met zijn beste vriend Stef traint hij in een nieuw atletiek­team voor het NK estafette. In dat team zit ook de intrigerende en onvoor­spel­bare Marc. Sieger wordt over­vallen door een hevige verliefd­heid op zijn ploeggenoot. Als blijkt dat de liefde wederz­ijds is, raakt hij verstrikt in een worsteling waarover hij thuis niet durft te praten. Een zomerse jeugdfilm over het volgen van je hart.

Titel: Jongens
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014

RomantiekMaatschappij

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2014)
Ton Kas

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2014)
Mischa Kamp
Beste Camera (2014)
Melle van Essen (NSC)
Beste Acteur (2014)
Gijs Blom

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2014)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte