Ook in de veehouderij heerst een bepaald schoonheidsideaal. De veefotograaf zet, met behulp van een sterke man of vier, prachtig glimmende, schoongeboende koeien op de gevoelige plaat.
Een glanzende zwart-witte vacht wordt met aandacht gewassen. We horen de koe zachtjes loeien. Af en toe klinken de geruststellende woorden van de boer. Na de wasbeurt wordt het dier vakkundig getrimd. De brandschone koe moet met de voorste hoeven op een verhoging staan. Vier mensen zijn ervoor nodig om dat correct te doen. Ook in de wereld van de veehouder blijkt een bepaald schoonheidsideaal gewenst.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Montage
Productiebedrijf
Fictieve Vrijheid
Distributie
Filmmuseum Distributie

Titel: Jolanda 23
Jaar: 2008
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.