Documentaire over de gespannen relatie tussen de aan lager wal geraakte gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg en zijn vader, die na een lang gevangenisverblijf hoopt zijn zoons leven weer op de rails te krijgen.
`Ik ben een zacht mens. Mij kunnen ze heel snel pijn doen. Ik ben heel kwetsbaar, snap je?' Gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg (1980) lijkt niet opgewassen tegen de wereld. Als wonderkind werd hij gebombardeerd tot gedoodverfde opvolger van Sinti-legende Django Reinhardt, wiens loopjes hij vliegensvlug naspeelde. Archiefmateriaal uit die tijd toont een verlegen, stotterend jongetje met grote, onschuldige ogen. Na een periode van wereldwijd succes, verdwijnt zijn overheersende vader lange tijd achter de tralies en raakt Jimmy aan de heroïne. Na verblijven in psychiatrische inrichtingen en afkickklinieken denkt hij er weer aan zijn drie kinderen te zien. Zijn talent heeft van alle ellende weinig te lijden gehad. Dus blijft er voortdurend de hoop dat de geestelijk nog steeds instabiele twintiger die belofte alsnog waarmaakt. Misschien wel als zijn vader straks vrijkomt. Of zijn de verstikkende familiebanden juist debet aan zijn neergang?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
HUMAN
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Jimmy Rosenberg - De vader, de zoon & het talent
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2007)
Jeroen Berkvens

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still