Wanneer de twaalfjarige Mido ontdekt dat zijn vader ooit dé jetski-kampioen van de Rode Zee was, zet hij alles op alles om zijn zieke pa nog een laatste ritje te gunnen.
In dit bitterzoete coming of age-verhaal zorgt de twaalfjarige Mido in Amsterdam-West in zijn eentje voor zijn zieke vader. De man is levendig, maar het lijkt elke dag wel slechter met hem te gaan. Als zijn vader hem vertelt dat hij vroeger in Egypte jetski-kampioen was, temmer van de Rode Zee, weet Mido niet of hij dat moet geloven. Was zijn vader ooit een fitte jonge prins? Als de situatie van zijn vader verslechtert, besluit de jongen om in actie te komen, voor het te laat is.

Titel: Jetski
Jaar: 2019
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.