Persoonlijke documentaire waarin Ananta Khemradj onderzoekt waarom zij en andere Surinaamse jongeren nauwelijks iets weten over het recente, roerige verleden van het land.
Als journaliste Ananta Khemradj haar moeder vraagt waarom ze zo weinig met haar over het Suriname uit de roerige jaren tachtig gesproken heeft, zegt die laatste dat ze er niet meer aan wil terugdenken. Ananta moet het zelf maar onderzoeken. Dat doet ze. Ze reist met de camera naar Suriname en ontdekt dat ook andere jongeren weinig afweten van hun eigen geschiedenis. Ouderen blijken ondertussen niet happig om erover te praten. Maar, zo vraagt ze zich in deze persoonlijke film af, helpt het de Surinaamse samenleving om het er dan maar níet over te hebben?

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking

Titel: Je kan toch lezen...
Jaar: 2018
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

PolitiekGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.