Droogkomische verfilming van de vrolijke schel­men­roman van P.F. Thomése. De schri­jver onderneemt een road­trip met zijn rokende en zuipende personage J. Kessels, op een sound­track van countrymuziek.
In een grote Amerikaanse roestbak gaan schri­jver Frans Thomése en zijn favoriete personage J. Kessels op een road­trip naar Hamburg. In opdracht van een onbek­ende zijn ze op zoek naar een frikan­del­len­han­de­laar, maar het gaat de schri­jver vooral om het beloofde weerzien met het sexy meisje dat hem in een ver verleden betoverde én hem een jeugdtrauma bezorgde. In deze droogkomische verfilming van de vrolijke schel­men­roman van P.F. Thomése lopen werke­lijkheid en fictie vervreem­dend door elkaar, op een sound­track van tranen­trekkende countrymuziek.

Titel: J. Kessels
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

MisdaadActie & AvontuurMuziekHumor

Gouden Kalf winnaar

Beste Production Design (2016)
Ben Zuydwijk

Gouden Kalf nominaties

Beste Sound Design (2016)
Peter Warnier
Beste Camera (2016)
Danny Elsen (SBC)
Beste Acteur (2016)
Fedja van Huêt

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte