Omdat in vrijheid levende gorilla's dreigen uit te sterven, is de hoop gevestigd op voortplanting van in dierentuinen levende apen. Ivo is één van hen, maar hij zondert zich af van soortgenoten.
Het gaat niet goed met de in vrijheid levende gorilla's wereldwijd. Om het dierenras van uitsterven te redden is alle hoop gevestigd op voortplanting van de in dierentuin verblijvende soortgenoten. In Europa leven er ruim vierhonderd en men hoopt dat aantal op peil te houden. Ivo is een van die mannetjes die voor nageslacht moet zorgen. Als baby werd hij in München door zijn moeder verstoten en daarom in de eerste weken bij een vrouw thuis verzorgd. Na München verbleef hij in dierentuinen in Tenerife, Amsterdam en Berlijn. Nergens zorgde Ivo voor nakomelingen. Wel verzamelde hij hordes vrouwelijke fans, die hem achterna reizen, filmen en natekenen. De filmbiografie onderzoekt de levensloop van een gorilla die maar moeilijk aardt bij zijn eigen soort. Verzorger Reimon doet z'n best Ivo 'aan het werk' te zetten. Ondertussen maken we ook kennis met fans en verzorgers in de vier dierentuinen waar Ivo de afgelopen jaren verbleef. Samen met hun verhalen zorgen foto's, archiefbeelden en recente opnames van Ivo en zijn (vrouwelijk) publiek voor een intrigerend portret.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Nat Zand
Omroep
NCRV TV
Distributie
NPO Sales

Titel: Ivo, de ongeautoriseerde biografie van een gorilla
Jaar: 2007
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still