Documentaire waarin een reeks hedendaagse componisten aan het woord komt, zoals Louis Andriessen, Martijn Padding, Frank Zappa, Brian Eno, Michael Gordon, Julia Wolfe en David Lang.
`Er is geen postbode die de muziek van de componist Schönberg kan fluiten. Dat ligt niet aan de simpelheid van het menselijk ras, maar aan het soort muziek.' Aldus de moderne componist Steve Reich in In the Ocean van regisseur Frank Scheffer. Scheffer laat een reeks van hedendaagse componisten aan het woord, zoals Louis Andriessen, Martijn Padding, Frank Zappa, Brian Eno, Michael Gordon, Julia Wolfe en David Lang. Die laatste drie organiseerden halverwege de jaren tachtig concerten onder de naam Bang on a Can. Het werd een verzamelplaats voor uiteenlopende componisten en vele muziekstromingen - niet alleen moderne klassieken van John Cage en Philip Glass, maar ook rock- en popmuziek. De stand van zaken van moderne muziek aan het begin van een nieuwe eeuw wordt door Scheffer gevisualiseerd met intrigerende beelden uit de stad New York.

Credits

Productiebedrijf
Allegri Film
Omroep
NTR

Titel: In the Ocean
Jaar: 2001
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.