Tele­visiedrama waarin een Koerdisch dichter in Neder­land een verbli­jfsver­gun­ning probeert te krijgen, maar in Turkije wordt verdacht van een poli­tieke moord. Reden voor de BVD om zich in de zaak te verdiepen.
De Koerdische dichter Ibrahim Aziz en vermeend lid van het Koerdisch Marx­is­tisch Lenin­is­tisch Front probeert met behulp van zijn advo­cate Wies, die werkzaam is bij een Bureau voor Recht­shulp een verbli­jfsver­gun­ning te krijgen als poli­tiek vluchteling. De Turkse regering heeft echter om uitlev­ering gevraagd op grond van de beschuldiging dat Aziz een aantal Turkse officieren zou hebben vermoord. Reden voor de BVD om zich grondig in de zaak te verdiepen. Afluis­ter­ap­pa­ratuur, chan­tage en dreige­menten brengen Wies en Aziz steeds verder in het nauw.

Titel: In het belang van de staat
Jaar: 1997
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (1997)
Theo van Gogh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte