Een Bosnisch vluchtelingengezin komt anno 1994 in Nederland terecht. In hun nieuwe woonplaats proberen de gezinsleden op eigen wijze een tweede thuis te vinden.
Hoe ga je om met een noodsituatie en een verhuizing naar een vreemd land? Een Bosnisch gezin ontvlucht de oorlog in hun thuisland. Ze komen in 1994 als vluchteling terecht in Nederland waar ze, na het ontvangen van hun verblijfsvergunning, in een klein dorp gaan wonen. Aldaar proberen de twee ouders en de twee kinderen ieder op hun eigen manier hun nieuwe land als thuisland te omarmen. Het levert soms absurde situaties op. Regisseur Ena Sendijarevic kwam zelf als zevenjarig, Bosnisch meisje naar Nederland.

Titel: Import
Jaar: 2016
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016

PolitiekMaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.