Portret van de hart­stochtelijke Oost-Duitse kunstenares Johanna Kaiser die na haar zestigste in de jaren 1970 als auto­di­dact begon te schilderen.

Portret van de Oost-Duitse kunstenares Johanna Kaiser. Na haar zestigste begon zij in de jaren 1970 als auto­di­dact te schilderen: heftig bloeiende fantasiebloemen en dromerige land­schappen die een nooit bevredigd verlangen naar verre oorden uitdrukten. Immer Fernweh. Frag­menten uit haar dagboek worden voorgelezen door de gerenom­meerde actrice Ursula Werner. Samen met opnamen van haar schilder­ijen en citaten van familie en bekenden tonen ze in vijf hoofd­stukken een hart­stochtelijke vrouw.

Credits

Producent
Visual Effects

Titel: Immer Fernweh
Jaar: 2011
Duur : 41 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

Kunst & CultuurBlik naar buiten(land)Geschiedenis

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2012)
Peter Delpeut

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte