Terwijl een 86-jarige vrouw terugblikt op een ingrijpende gebeurtenis in 1944, vlak na haar veertiende verjaardag, kijken we door de ogen van meisjes van veertien van nu met een onbevangen blik vooruit.
Op 2 oktober 1944 zag een veertienjarig meisje hoe haar vader, samen met honderden andere mannen, per trein werd weggevoerd uit Putten. Hij keerde nooit meer terug. Inmiddels is ze 86 en als enige van haar familie nog in leven. Terwijl de oude vrouw haar herinneringen deelt met de kijker, blikken veertienjarige meisjes van nu, vol eigen verhalen, met een onbevangen blik vooruit. Even persoonlijke als universele documentaire, waarin het grensvlak wordt opgezocht tussen fotografie en film.

Credits

Set geluid
Still fotografie
Productiebedrijf
Pristine Film

Titel: Ik was pas 14
Jaar: 2016
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

MaatschappijGeschiedenisPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.