Verfilming van de roman van Giphart, over de moeizame relaties van een jonge schri­jver met zijn vriendin en zijn doodzieke moeder, was de laatste film van regis­seur Van de Sande Bakhuyzen.
Regis­seur Van de Sande Bakhuyzen werkte tot vlak voor zijn over­li­jden aan de montage van deze film, die postuum in première ging. De verfilming van de gelijk­namige, deels auto­bi­ografische roman van Ronald Giphart draait om de jonge schri­jver Giph (Tijn Docter) en zijn moeizame relaties met twee vrouwen: zijn vriendin Samarinde (Carice van Houten) en zijn moeder (Catherine ten Bruggen­cate). Terwijl Giph en Samarinde met een vlot­ge­bekt vrien­den­clubje op een reclameachtige locatie van de zon geni­eten, kijkt hij terug op de teloor­gang van hun relatie, van onge­com­pliceerde seks tot toen­e­mende emotionele verwi­jdering. De zonnige locaties contrasteren met de situ­atie thuis bij zijn doodzieke moeder, die hij ook niet durft te vertellen hoe hij over haar denkt. Met een ster­ren­cast aan bijrol­spelers en een camera die nu eens tussen de mensen induikt (en schudt en dubbelziet als Giph zich temidden van zijn vrienden verliest in een bad trip) en dan weer rustig de situ­atie beschouwt.

Titel: Ik omhels je met duizend armen
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Sound Design (2006)
Peter Flamman
Beste Vrouwelijke Bijrol (2006)
Catherine ten Bruggencate

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2006)
Harry Ammerlaan
Beste Camera (2006)
Lex Brand

Andere prijzen

MovieSquad Award (2006)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte