Een onterechte veroordeling, gevolgd door een zoektocht naar gerechtigheid en rehabilitatie: een bijzonder levensverhaal waarin goed en kwaad elkaar in verschillende gedaantes afwisselen.
Romano van der Dussen beleefde een grote nachtmerrie: hij zat 12,5 jaar onschuldig vast. Hij werd in 2003 in Spanje gearresteerd voor het verkrachten en aanranden van drie vrouwen in één nacht. Toen uit nieuw DNA-bewijs bleek dat er een andere dader in het spel was, kwam Romano vrij. De documentaire laat zien hoe Romano – die slechts voor een deel is vrijgesproken – nog altijd vecht om zijn onschuld te bewijzen en toont tegelijkertijd aan hoe dun de lijn is tussen goed en kwaad. Want ís Romano wel zo onschuldig als hij zelf beweert?

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Kleurcorrectie

Titel: Ik heb het niet gedaan
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

MisdaadMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.