Geanimeerde docu­men­taire waarin Bushra vertelt hoe ze op vijf­tien­jarige leeftijd tot de ontdekking kwam dat ze niet meer in de Islam geloofde. 
Bushra ontdekte op vijf­tien­jarige leeftijd dat ze eigen­lijk niet meer in de Islam geloofde, hoewel ze daar als oudste dochter uit een Marokkaans-Neder­lands gezin mee was opgevoed. Ze begon zichzelf als atheïst te zien. Maar toen haar ouders op haar Hyves-pagina ontdekten dat ze een afval­lige moslima was, was dat het begin van de ellende. Korte docu­men­taire waarin de vertel­ster anoniem haar verhaal doet. Deze animatiefilm is onderdeel van De Locker, een serie online jongeren­doc­u­men­taires van Human. 

Credits

Producent
Production Design
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Human
Omroep
Human

Titel: Ik geloof niet meer
Jaar: 2018
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01