Regisseur Karin Junger, witte moeder van drie donkere kinderen, gaat de confrontatie aan met alledaags racisme. Welke impact heeft het gevoel van uitsluiting op het leven van jonge Nederlanders?

Regisseur Karin Junger, witte moeder van drie donkere kinderen, gaat samen met haar familie de confrontatie aan met alledaags racisme. In deze documentaire laat ze zien welke impact subtiele en minder subtiele vormen van racisme hebben op het leven van jonge Nederlanders. Haar kinderen en hun veelal gekleurde vrienden komen bij elkaar op een landgoed in Frankrijk. Ze kennen het gevoel door de Nederlandse samenleving buitengesloten te worden. Door gebruik te maken van re-enactment worden pijnlijke situaties opnieuw beleefd.


Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Ik alleen in de klas
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.