Sprankelende verfilming van het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen over het vogelachtige meisje Viegeltje dat op haar tocht met de vogels naar het zuiden iedereen geeft wat ze nodig hebben.
Tine en Warre, een kinderloos echtpaar, ontfermen zich over een eigenaardig wezentje met vleugeltjes. Warre, die vogelaar is, vindt haar een vogeltje. Tine vindt haar een meisje. De vogelachtige neigingen van het kind verbazen de vrouw, maar de man niet. Als Viegeltje, zoals ze haar noemen, met een zwerm vogels wegvliegt is Tine ontroostbaar. Het echtpaar besluit haar te zoeken. De zoektocht brengt hen in contact met anderen die Viegeltje ontmoet hebben. Iedereen vindt in haar precies wat hij nodig heeft. De tocht van Warre en Tine is de verfilming van het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen. De surrealistische roadmovie geeft volop ruimte aan de beeld- en taalgrapjes van Van Leeuwen. Viegeltje is een blanco personage waarop iedereen zijn of haar verwachtingen kan projecteren. Aan het eind van de film heeft iedereen een les geleerd of is verlost van een angst. De film maakt gebruik van digitale technieken, maar Viegeltje wordt gespeeld door de zevenjarige Kenadie Jourdin-Bromley, die door primordiale dwerggroei niet groter wordt dan 76 centimeter.

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Montage

Titel: Iep!
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2010)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still