Waar bleef de verdwenen Rosa Aringa? Ligt de sleutel tot het mysterie ergens in haar studentenkamer? Ontsnappen uit deze escape room is onmogelijk, want het gaat om de data-industrie die ons via social media in haar greep heeft.
I Want to Delete it All, But Not Now is een onoplosbare escape room van mediakunstenaar Roos Groothuizen, waarin we onze persoonlijke keuzes verkennen om aan de data-industrie te ontsnappen. Apps, videoplatforms en social media zijn inmiddels een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven. We hebben allemaal wel eens overwogen om offline te gaan of alternatieven te verkennen, maar wat houdt ons tegen? De studentenkamer van de spoorloos verdwenen internationale studente Rosa Aringa functioneert als escape room, maar wel eentje zoals je het spel nooit eerder speelde. De muren zijn opengebroken, daglicht stroomt naar binnen, de bekende exit-deur ontbreekt. Wanneer je de eigen smartphone moet inzetten om de puzzels op te lossen, rijst de vraag: is ontsnappen wel een optie?

I Want to Delete it All, But Not Now
is onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude. Klik op de datum van jouw keuze om een ticket voor een tijdslot (€2,50) te bestellen.

Titel: I Want to Delete It All, But Not Now
Jaar: 2021
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Digitale Cultuurproductie (2021)
Roos Groothuizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.